Kedves Látogató!

Köszönöm, hogy érdeklődik Ópusztaszer iránt. Az első magyar országgyűlés helyszíne - ahogyan Anonymus írta a magyarok viselt dolgait megörökítő Gesta Hungarorum-ban: "Azon a helyen a vezér és nemesei elrendezték az országnak minden szokástörvényét meg valamennyi jogát is, ..." - az átélhető nemzettudat helyszíne ma is. Annak érdekében azonban, hogy ez a fiatalok lelkébe beleivódjon újra, rengeteg a tennivalónk.

Mi, itt Csongrád megyében azt szeretnénk elérni, hogy unokáink is tudják, hogyan alakult történelmünk, hogyan éltek eleink, ezzel együtt érezzék, mit jelent magyarnak lenni, és bárhová is sodorja őket az élet, mindig büszkén vállalják magyarságukat. Az a tisztaság, méltóság és nemesség, ami történelmünk nagyjait jellemezte minden kor embere elé példát állít. Ópusztaszer pedig az a hely kell legyen, amely segít visszatérni ezekhez, a gyökereinkhez!

Jövőnk akkor van, ha tudjuk, honnan jöttünk, és ha a még meglévő értékeinket, így a természeti kincseinket is meg tudjuk őrizni az utánunk következő generációk számára. Régen a nagyapáink nem beszéltek a fenntartható fejlődésről, hanem gyakorolták azt. Sokat kell még tennünk azért, hogy a diákokban kialakuljon ez a gondolkodásmód, átérezzék ennek a fontosságát.

Ezért tartotta fontosnak Csongrád Megye Önkormányzata a "Vissza a természethez!" - Természeti értékeink közös védelme és bemutatása projekt megvalósítását is, amelynek segítségével, amellett, hogy az ismeretbővítést és kapcsolatteremtést szolgálja a határokon átnyúlva, ráirányítja a figyelmet megóvandó környezetünkre, természeti értékeinkre is. Egyben a résztvevőket olyan élményekkel gazdagítja, amelyek egy életre meghatározzák a követendő irányt.

Bízom abban, hogy minden jövőbeli fejlesztés az emlékparkban ebbe az irányba mutat majd, és egyre több és több magyar ember ébred rá gyökereink meghatározó voltára, és azonosul mindazzal, amit Ópusztaszer képviselni hivatott!

Várjuk Önt is szeretettel az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkba!

Magyar Anna
országgyűlési képviselő,
a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke


www.huro-cbc.eu | www.hungary-romania-cbc.eu 
2011 © Minden jog fenntartva. | Jelen weblap tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját, a projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési alap társfinanszírozásával valósul meg.